Veelgestelde vragen

Op deze pagina treft je de veelgestelde vragen m.b.t. de fotografie cursussen. Staat je vraag er niet tussen? Dan heb je natuurlijk altijd de mogelijkheid om je vraag te stellen via het contactformulier.
 

Heb ik een camera nodig om deel te nemen aan een fotografie cursus?
Nee, je hebt geen camera nodig. Echter, het is wel handig en aanbevolen om een camera te hebben die beschikt over een zogenaamde “M-stand” zodat je alle controle hebt over de belichtingsmogelijkheden. Alle camera’s met verwisselbare lenzen hebben dit, maar ook veel camera’s met een vaste, ingebouwde lens hebben een dergelijke stand. Twijfel je of jouw camera deze stand heeft? Stuur dan een bericht via het (contactformulier) het merk + type/model en we sturen je snel het antwoord! Heb je nog geen eigen camera maar wil je wel vast een cursus volgen? Neem ook daarover contact op: de kans is groot dat wij een professionele spiegelreflex camera van Canon voor je hebben om te lenen. Gratis! Als je advies wilt over welke camera of lens te kopen: bekijk dan deze pagina.
Geven jullie ook advies over camera apparatuur?
Jazeker! Je kunt op deze pagina van alles daarover lezen. Als je nog vragen hebt kun je natuurlijk ook altijd een bericht sturen!
Heb ik een laptop nodig bij de Lightroom cursus?
Ja, je hebt een laptop nodig. Dit omdat wij ter plekke gaan oefenen met Adobe Lightroom. Fotografie Cursus Eindhoven raadt Adobe Lightroom CC aan, of Adobe Lightroom 6+ (en zorg dat deze al is geïnstalleerd op je laptop!). Heb je zelf geen laptop? Dan bestaat er de mogelijkheid om er een te lenen incl. Lightroom. We hebben echter maar één extra laptop, dus wees er snel bij als je dat nodig hebt!
Heb ik Lightroom zelf nodig voor de cursus nabewerking?
Ja, je hebt Lightroom nodig. Dit omdat wij ter plekke gaan oefenen met Adobe Lightroom. Fotografie Cursus Eindhoven raadt Adobe Lightroom CC aan, of Adobe Lightroom 6+ (en zorg dat deze al is geïnstalleerd op je laptop!). Heb je een eerdere versie? Geen probleem, vanaf Lightroom 4 zit je eigenlijk ook goed. Je kunt ook een gratis proefversie installeren. Installeer deze alleen niet te vroeg vóór aanvang van de cursus: de proefversie verloopt al na 7 dagen! Het beste kun je deze dus 2 dagen vóór aanvang van de cursus installeren.
Wie geeft de fotografie cursussen en waar kan ik meer over hem/haar lezen?
De fotografie cursussen worden gegeven door professioneel fotograaf Ektor Tsolodimos. Als ervaren professioneel fotograaf en docent verzorgt hij met passie en enthousiasme de meest leerzame cursussen.
Hoe lang duren de cursussen/workshops?
Dit kan per cursus of workshop verschillen. Raadpleeg daarom de betreffende pagina voor meer informatie. De meest populaire cursus (Basiscursus Fotografie) duurt 5 uur. Langer is niet effectief, korter is niet efficiënt.
Wat is de locatie van de cursussen?
Zie daarvoor deze pagina die speciaal is ingericht om onze prachtige locatie in Eindhoven verder uit te lichten!
Is het mogelijk om mijn reservering te annuleren?
Ja, dat is mogelijk tot 48 uur van te voren. Je bent ons dan geen geld verschuldigd. Doe je dit niet binnen 24 uur voor aanvang van de cursus, dan dien je alsnog de helft van de cursus te betalen óf een andere datum uit te zoeken. Zo coulant zijn wij dan ook wel weer!
Wat zijn de betalingsmogelijkheden?
Bij voorkeur betaal je vooraf per bankrekening (PayPal mogelijk). Als je liever op de dag zelf betaalt kun je ook contant betalen (dan wel graag gepast). Nadat je bent aangemeld ontvangt je concrete instructies over de betalingsmogelijkheden.
Wat zijn de zakelijke gegevens van Fotografie Cursus Eindhoven?
Fotografie Cursus Eindhoven is een aparte activiteit/label/concept van Marketing Lynx, het bedrijf van Ektor Tsolodimos dat zich primair focust op zakelijke fotografie, zakelijke videografie, online marketing en website ontwikkeling. De zakelijke gegevens zijn dan ook:

  • KVK: 60112964
  • BTW: NL230542797B01
  • IBAN: NL23ABNA0566760185