Ankoopadvies

Zeer regelmatig ontvangen wij vragen m.b.t. apparatuur. Startende fotografen die opzoek zijn naar de beste apparatuur voor de beste prijs (prijs-kwaliteit verhouding is altijd belangrijk!). Daarom hebben wij hier een overzicht gemaakt met de beste fotografie apparatuur! De lijst wordt regelmatig geupdatet om mee te kunnen met de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van fotografie!
 
 

Camera advies (budget: max. € 450)

Omdat de meeste beginnende fotografen nog niet zo goed weten welke kant zij op zullen gaan, is het belangrijk om een flexibele camera aan te schaffen. Het meest belangrijk is dat de camera verwisselbare lenzen heeft zodat je apparatuur kan meegroeien met jouw ontwikkeling als fotograaf!
 
Canon EOS 100D spiegelreflexcamera + 18-55 IS STM zoomobjectief – € 399
De Canon EOS 100D is de kleinste spiegelreflexcamera ooit. Goed voor op reis dus en aardig betaalbaar voor een goede camera. De kitlens is een echte all-rounder: van alles een beetje. Perfect als een alles-in-1 oplossing!

Meer informatie over deze camera
Canon is een bekende en betrouwbare speler in de camerawereld. De Canon EOS 100D met de standaard zoomlens is een ware allrounder. Als je beslist om in Canon te stappen heb je toegang tot hun lens-ecosysteem, welke er om bekend staat unieke en zeer kwalitieve lenzen te bieden. Bovendien zijne rook nog eens heel veel verschillende lenzen in alle prijscategorieën. Dat is het grootste voordeel van Canon. Verder is Canon bekend bij velen (dus hulp vragen is makkelijker) en heb je dus ook een grotere kans dat je van iemand een lens kunt lenen om te testen bijvoorbeeld.

De Canon EOS 100D heeft een 18 megapixel sensor die geschikt is voor grote afdrukken. Daarnaast kan de camera opnemen in Full-HD resolutie en beschikt het over een touchescreen. De camera heeft verder alle basisfunctionaliteit die je van een Canon DSLR mag verwachten. Enige echte nadeel: een kantelbaar scherm was een mooie bonus geweest! Als je dat wilt – en een stap omhoog gaat in kwaliteit en functionaliteit – raden we je de Canon EOS 750D aan.

canon-100d-advies
 
 
 
 
Nikon D3300 Spiegelreflex + 18-55mm VR zoomobjectief – € 419
De Nikon D3300 is een betaalbare instap-spiegelreflex die uiteraard volledig manueel te bedienen is en verwisselbare lenzen heeft. Eigenlijk 1-op-1 het equivalent van de Canon van hierboven, maar dan iets groter.
Meer informatie over deze camera
De andere grote speler in cameraland is natuurlijk Nikon. Deze producent maakt geweldige sensoren. In de regel was Nikon in de afgelopen jaren Canon steeds iets voor. Als we echt helemaal into details gaan kom je er achter dat Canon ook weer voordelen heeft t.o.v. Nikon. Maar dat is vooral merkbaar voor professionele fotografen. Verder heeft Nikon bijna even veel lenzen als Canon, maar kosten deze in de regel iets meer (zie je ook in het voorbeeld van de 50mm f/1.8 van hier onder).

De Nikon D3300 is perfect voor de startende fotograaf. Met 24 megapixels vertoont dit model aanzienlijk meer details dan de Canon 100D van hierboven.

nikon-d3300
 
 
 
 

Objectief advies (budget: max. € 250)

Veel fotografen zien het belang in van een goed objectief (lens). Velen vinden zit zelfs belangrijker dan de camera zelf. Een goede lens kan makkelijk 10x meer licht doorlaten dan de standaard meegeleverde 18-55mm “kitlens”. Dat scheelt dus enorm en kun je je ISO dus laag houden voor foto’s zonder ruis! Bovendien zorgt een lens die veel licht doorlaat (lage f-getal dus, zoals f/1.8) voor een onscherpe achtergrond. Wel zo creatief en prettig bij portreten!

Canon EF 50mm f/1.8 STM – € 119
Deze lens heeft een vast brandpunt van 50mm en is daarom érg geschikt voor portretten. Je kunt je onderwerp gemakkelijk isoleren door enkel datgene dat jij belangrijk vindt scherp te hebben, en de rest “out-of-focus” te laten gaan. Dit is de laatste versie van Canon’s best verkopende lens ooit. Geschikt voor alle Canon spiegelreflex camera’s.
> Bestel deze lens bij Cameranu.nl
canon-50-mm-1-8-stm

Nikkor AF-S 50mm f/1.8 G – € 229
Deze lens heeft een vast brandpunt van 50mm en is daarom érg geschikt voor portretten. Je kunt je onderwerp gemakkelijk isoleren door enkel datgene dat jij belangrijk vindt scherp te hebben, en de rest “out-of-focus” te laten gaan. Deze lens is geschikt voor instap- maar ook professionele spiegelreflex camera’s van Nikon.
> Bestel deze lens bij Cameranu.nl
nikkor-50mm-1-8-g
 

Overig advies

Heb jij een hele specialistische stijl van fotografie? Neem dan contact op voor advies op maat!

Blijf op de hoogte van nieuwe data en cursussen!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van nieuwe data en nieuwe curussen & workshops. We gaan nog een aantal specials doen rondom Eindhoven Glow, natuurfotografie, reisfotografie... dit wil je niet missen!

Je hebt je ingeschreven! Er is zojuist een e-mail naar je verzonden om je bevestiging te voltooien!