Aankoopadvies

Zeer regelmatig ontvangen wij vragen m.b.t. apparatuur. Startende fotografen die opzoek zijn naar de beste apparatuur voor de beste prijs (prijs-kwaliteit verhouding is altijd belangrijk!). Daarom hebben wij hier een overzicht gemaakt met de beste fotografie apparatuur! De lijst wordt regelmatig geüpdatet om mee te kunnen met de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van fotografie!
 

Camera advies (budget: max. € 500)

Omdat de meeste beginnende fotografen nog niet zo goed weten welke kant zij op zullen gaan, is het belangrijk om een flexibele camera aan te schaffen. Het meest belangrijk is dat de camera verwisselbare lenzen heeft zodat je apparatuur kan meegroeien met jouw ontwikkeling als fotograaf!
 
Canon spiegelreflex/systeemcamera + flexibel zoomobjectief – € 349 tot € 500
Canon is de grootste aanbieder van spiegelreflex camera’s (DSLR’s). Welk model je pakt maakt niet zo heel veel uit. Ons advies is dan ook: ga voor een camera die binnen je budget past en let goed op aanbiedingen (let ook op “open box” (outlet) aanbiedingen). Uiteindelijk bepaalt de camera maar voor een klein deel het eindresultaat. De lens is veel belangrijker. Kies voor een flexibel 18-55 mm objectief als je eerste lens. Wil je voor “het nieuwste” gaan? Kies dan voor een zogeheten “systeemcamera” (mirrorless). Dit heeft de toekomst. Onterecht denkt men dat spiegelreflex (DSLR) “beter” is, maar dat is absoluut niet zo. Een systeemcamera is eigenlijk een soort spiegelreflex 2.0 met een digitale zoeker, i.p.v. een ouderwetse optische zoeker. Lenzen verwisselen kan met beiden typen camera’s. DSLR’s zijn doorgaans echter wel wat goedkoper, en de bijbehorende lenzen ook.

canon-100d-advies

 
 
Meer advies nodig? Lees dan ook dit artikel van Cameranu.nl!
 
 

Objectief advies (budget: max. € 250)

Veel fotografen zien het belang in van een goed objectief (lens). Velen vinden zit zelfs belangrijker dan de camera zelf. Een goede lens kan makkelijk 10x meer licht doorlaten dan de standaard meegeleverde 18-55mm “kitlens”. Dat scheelt dus enorm en kun je je ISO dus laag houden voor foto’s zonder ruis! Bovendien zorgt een lens die veel licht doorlaat (lage f-getal dus, zoals f/1.8) voor een onscherpe achtergrond. Wel zo creatief en prettig bij bijvoorbeeld portretten!

Canon EF 50mm f/1.8 STM – € 119
Deze lens heeft een vast brandpunt van 50mm en is daarom érg geschikt voor portretten. Je kunt je onderwerp gemakkelijk isoleren door enkel datgene dat jij belangrijk vindt scherp te hebben, en de rest “out-of-focus” te laten gaan. Dit is de laatste versie van Canon’s best verkopende lens ooit. Geschikt voor alle Canon spiegelreflex camera’s en met een speciale adapter er tussen ook voor alle systeem/mirrorless camera’s van Canon.
 
 
canon-50-mm-1-8-stm

 
 
Meer advies nodig? Lees dan ook dit artikel van Cameranu.nl!
 
Heb jij een hele specialistische stijl van fotografie? Neem dan contact op voor advies op maat!